x close

Ziua Naţională a Franţei, sărbătorită cu o paradă militară de proporţii (VIDEO)

14 Iul 2009   •   21:52
Ziua Naţională a Franţei, sărbătorită cu o paradă militară de proporţii (VIDEO) Parada

Mii de soldaţi şi sute de vehicule militare au defilat pe bulevardul Champs Elysees din Paris, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Totul a fost supravegheat de cei peste 10.000 de poliţişti prezenţi pe străzile capitalei franceze.

La evenimentul de la Arcul de Triumf au participat 5.000 de soldaţi, 300 de vehicule militare, sute de cai, de avioane şi de elicoptere.

Preşedintele Nicolas Sarkozy a dat startul ceremoniilor. Oficialul francez a efectuat turul pieţei într-o maşină militară, urmat de tancuri şi de cavalerie până în Place de la Concorde.

Marea atracţie a ceremoniei a fost, ca în fiecare an, parada celor 240 de membri ai regimentului de cavalerie al Gărzii Republicane.Au urmat apoi cele 278 de vehicule motorizate şi 83 de motociclete ale Jandarmeriei Naţionale.

În premieră, la Ziua naţioanlă din acest an au participat şi soldaţi indieni. 400 de militari au mărşăluit sub supravegherea premierului acestei ţări, Manmohan Singh.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea elicopterelor şi a avioanelor de luptă.

În cursul serii va urma un foc de artificii pe Champs de Mars şi un concert susţinut de Johny Halliday. Totul pentru a sărbători căderea Bastiliei. Închisorea franceză a fost atacată în 14 iulie 1789, eveniment de la care a pornit Revoluţia Franceză.

Antena 3Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati