Antena 3 CNN Externe Zelenski a anunțat condiția revenirii la negocierile cu Rusia

Zelenski a anunțat condiția revenirii la negocierile cu Rusia

”Ucraina va reveni la negocieri cu Rusia, abia după ce va returna teritoriile ucrainene puse sub sechestru de invadatori, după 24 februarie”, a anunțat președintele Volodimir Zelenski.

Zelenski a anunțat condiția revenirii la negocierile cu Rusia
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Alexandra Ionescu    |    24 Mai 2022   •   21:00

"Sunt sigur că trebuie să ne recuperăm întregul teritoriu, dar va trebui să plătim pentru el. Vrem să-l readucem la ce a fost înainte de 24 februarie. Apoi ne vom așeza la masa negocierilor", a spus Zelenski, adăugând că fără deocuparea teritoriilor capturate după începerea unei invazii pe scară largă a trupelor ruse, negocierile de încetare a focului cu Federația Rusă „vor fi dificile”.

Zelenski a remarcat apartenența ucraineană a Crimeei și Donbasului, dar acum vede principala sarcină în eliberarea regiunilor capturate în 3 luni.

Potrivit acestuia, Forțele Armate ale Ucrainei sunt capabile să returneze toate terenurile ocupate de Federația Rusă.

”După ce lumea a văzut capacitatea Ucrainei de a rezista agresorului, a crezut în victoria sa și s-a unit pentru a ajuta poporul ucrainean, victoria viitoare a devenit și mai tangibilă”, a spus Zelenski.

„Lumea a dat Ucrainei trei zile în ceea ce privește ocuparea Federației Ruse a întregului teritoriu al țării. Dar vedeți, nu trei zile, nu 30 de zile, ci deja au trecut trei luni. Am unit lumea în jurul Ucrainei”.

 „Nu cred că încercarea Rusiei va avea succes, pentru că lumea s-a unit în jurul Ucrainei”, a spus Zelenski.

Anterior, Zelenski a cerut o întâlnire cu Putin. Șeful statului ucrainean este gata să se întâlnească cu președintele Federației Ruse doar pentru a pune capăt războiului.

După cum a declarat Mihail Podoliak, consilier al șefului PO, negocierile cu Rusia nu s-au încheiat, ele sunt suspendate, deoarece orice război se încheie cu negocieri, potrivit Unian.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close