Antena 3 CNN Externe Zona euro, pregătită să activeze Fondul European de Stabilitate Financiară

Zona euro, pregătită să activeze Fondul European de Stabilitate Financiară

Zona euro, pregătită să activeze Fondul European de Stabilitate Financiară
Sursa foto: Foto: superstock.com
de M.Z.    |    30 Iul 2012   •   08:59

Zona euro este pregătită ca, în comun cu Banca Centrală, să activeze Fondul European de Stabilitate Financiară (FESF), a declarat preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, potrivit Le Figaro, informează Agerpres.

"Suntem într-un punct crucial, mai rămâne de precizat ritmul şi măsura. Vom acţiona împreună cu BCE, fără a-i afecta independenţa. Când spun mă refer la fondul de salvare FESF, cu alte cuvinte cele 17 guverne din zona euro", a spus Juncker, subliniind că această instituţie financiară "se bucură de mare încredere".

"Problema nu rezidă în bancă, ci în politicieni. BCE este o instituţie independentă, ea nu se subordonează comenzilor unor guverne şi nu este obligată să-şi coordoneze poziţia cu acestea", a spus Juncker, estimând că o "perioadă extrem de importantă pentru zona euro este aşteptată pentru sfârşitul acestui an".

"Zona euro se află în prezent într-o astfel de situaţie încât trebuie să-şi dovedească viabilitatea şi să-şi asigure stabilitatea prin toate mijloacele. Atitudinea lumii faţă de moneda unică este ca şi cum i-ar fi rămas de existat doar câteva luni", a adăugat Juncker.

La rândul său, preşedintele BCE, Mario Draghi, a apreciat că "BCE este pregătită să facă tot ce este necesar pentru păstrarea euro. Şi credeţi-mă, este de ajuns".




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close