Antena 3 CNN Externe O zonă de excludere aeriană în Ucraina ar pune capăt mai rapid războiului, spune ambasadorul Poloniei la Kiev

O zonă de excludere aeriană în Ucraina ar pune capăt mai rapid războiului, spune ambasadorul Poloniei la Kiev

Impunerea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei ar duce la o încheiere mai rapidă a conflictului de acolo și la salvarea de vieți, a declarat joi ambasadorul polonez la Kiev, în timp ce Rusia continuă bombardarea necruțătoare a mai multor orașe.

O zonă de excludere aeriană în Ucraina ar pune capăt mai rapid războiului, spune ambasadorul Poloniei la Kiev
Sursa foto: Twitter/ BuzzFeed News
de Cerasela Stafie    |    10 Mar 2022   •   10:43

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a pledat ca NATO să impună o zonă de excludere aeriană, dar alianța se ferește de orice pas care ar putea duce la un conflict direct cu Rusia.

”Fiecare zi de întârziere costă sute de vieți omenești. Aceasta este o prelungire a conflictului care ar putea fi încheiat mult mai repede tocmai datorită închiderii spațiului aerian”, a declarat Bartosz Cichocki pentru postul privat TVN24 din Kiev, scrie Reuters. El este printre ultimii diplomați europeni care au rămas în țara invadată de ruși.

Statele Unite au respins marți o ofertă surpriză a Poloniei de a-și transfera avioanele de luptă MiG-29 de fabricație rusă la o bază americană din Germania și de a le pune la dispoziția SUA, pentru ca, apoi, să fie trimise în Ucraina.

Prim-ministrul polonez a declarat miercuri că orice furnizare de avioane de luptă către Kiev trebuie făcută în comun de țările NATO.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close