Antena 3 CNN Externe Un tramvai a plimbat șase ore cadavrul unui bărbat fără ca nimeni să reacționeze, la Zurich

Un tramvai a plimbat șase ore cadavrul unui bărbat fără ca nimeni să reacționeze, la Zurich

Un bărbat de 64 de ani, care a murit în urma unui atac de cord, s-a "plimbat" cu tramvaiul după deces timp de aproximativ șase ore, fără ca vreun călător să anunțe autoritățile.

Un tramvai a plimbat șase ore cadavrul unui bărbat fără ca nimeni să reacționeze, la Zurich
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2021   •   19:14

Strania întâmplare a fost consemnată pe linia 2 de tramvai din Zurich și este relatată de corespondentul ziarului Le Monde în Elveția.

Povestea ultimei zile din viața lui Pietrantonio de Sando a fost reconstituită pe baza conținutului buzunarelor sale și a apelurilor din telefonul mobil.

Dacă ar fi trăit, de Sando s-ar fi bucurat de victoria înregistrată de Squadra Azzura în fața Angliei în finala Euro 2020. 

Bărbatul era un statornic susținător al lui AC Milan și n-a ratat un meci al echipei naționale a Italiei.

Însă firul vieții lui s-a întrerupt pe 21 iunie, cu trei săptămâni înainte de confruntarea câștigată de italieni la penalty-uri, notează Le Monde.

Luni, 21 iunie, de Sando a plecat din apartamentul său din cartierul Altstetten situat în suburbiile din Zurich.

Se ducea la muncă, la un cunoscut magazin de haine din centrul orașului, unde era croitor.

De Sando trăia singur o existență simplă și ordonată, care implica sosirea la magazin la 7 fără un sfert, oprirea alarmelor, aprinderea luminilor și concentrarea pe munca sa cu hainele.

Doar o parte din această rutină a fost dusă la capăt în ultima zi de viață. El a băut două cafele espresso, și-a cumpărat un pachet de țigări și s-a urcat în tramvaiul de pe linia 2 la stația Micafil, la ora 6.21.

Poliția municipală a găsit cadavrul în aceeași zi, în jurul orei 13.

Telefonul mortului a sunat de 14 ori iar călătorii din tramvai n-au reacționat

Investigația a relevat că de Sando a fumat o ultimă țigară înainte de a se urca în tramvai, cu intenția de a coborî la Paradeplatz, în apropierea locului său de muncă, unde n-a mai ajuns.

Infarctul l-a ucis în scaunul de tramvai. Telefonul său iPhone 12 a reținut 14 apeluri pierdute.

Telefonul se afla în buzunarul stâng al hainei și suna foarte tare, întrucât volumul fusese reglat aproape de maximum.

În pofida acestui aspect, niciunul dintre cei 1.200 de pasageri care utilizat tramvaiul respectiv în cele aproape șase ore n-a avut curiozitatea să verifice motivul pentru care bătrânul înțepenit în scaun într-o poziție ciudată nu răspunde la telefon.

Infarctul l-a ucis după 12 stații

Singura certitudine este că nimeni nu a reacționat, notează publicația franceză.

Alerta a fost dată în cele din urmă de o femeie, care l-a anunțat pe conductor. Acesta a apelat autoritățile, care au constatat decesul pasagerului.

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată că Pietrantonio de Sando a călătorit douăsprezece stații, înainte de se prăbuși și a rămâne nemișcat în scaun.

Potrivit presei, fiul bărbatului și-a exprimat frustrarea că nimeni dintre cei aflați în tramvai n-a remarcat ce se întâmpla cu tatăl său și n-a încercat să-l ajute.

Foto: linia 2 de tramvai din Zurich

×
Subiecte în articol: Zurich tramvai cadavru
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close