Antena 3 Externe Zurich, cel mai "locuibil" oraş din lume, în topul revistei Monocle

Zurich, cel mai "locuibil" oraş din lume, în topul revistei Monocle

24 Iun 2009   •   17:34
Zurich, cel mai "locuibil" oraş din lume, în topul revistei Monocle
Sursa foto: Zurich

Capitala daneză Copenhaga a fost declasată în topul primelor 25 de oraşe din lume, de capitala financiară a Elveţiei, Zurich. Potrivit topului, realizat anual de publicaţia britanică Monocle, citată de Reuters, Zurich este oraşul în care se trăieşte cel mai bine. Oraşul japonez Tokyo a întregit podiumul de anul acesta.

Munchen, câştigătorul ediţiei din 2007, s-a clasat anul acesta pe locul patru, în timp ce capitala Finlandei, Helsinki a obţinut locul al cincilea. În topul primelor zece oraşe din lume se mai regăsesc Viena, Paris, Melbourne şi Berlin.

Potrivit realizatorilor topului, criteriile după care a fost alcătuită ierarhia au fost investiţiile în transportul public, siguranţa publică, sănătatea, educaţia şi numărul de săli de cinematograf dintr-un oraş. Zurich a beneficiat de scoruri foarte mari la toate aceste capitole, chiar dacă nu excelează la capitolul viaţă de noapte. Realizatorii topului au explicat că topul vizează exclusiv gradul în care un oraş este ?locuibil?.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close