Antena 3 CNN Externe Zvonurile care încing atmosfera în Coreea de Nord. Ce s-ar fi întâmplat cu soţia liderului suprem

Zvonurile care încing atmosfera în Coreea de Nord. Ce s-ar fi întâmplat cu soţia liderului suprem

Zvonurile care încing atmosfera în Coreea de Nord. Ce s-ar fi întâmplat cu soţia liderului suprem
de O.P.    |    03 Ian 2013   •   08:52

Presa sud-coreeană scria joi despre soţia numărului unu nord-coreean Kim Jong-un, Ri Sol-ju, sugerând, pe baza unor imagini difuzate de televiziunea oficială a regimului comunist, că a născut, relatează AFP.
  
Presupusa sarcină a lui Ri Sol-ju a fost dezvăluită la 17 decembrie, în cursul unei ceremonii în onoarea tatălui soţului ei, Kim Jong-il, decedat în urmă cu un an.
  
Ri Sol-ju, a cărei existenţă a rămas ascunsă până în iulie 2011, a apărut purtând un "hanbok", costumul tradiţional coreean. Această rochie amplă, cu talia înaltă, abia masca pântecul, confirmând astfel zvonuri despre o sarcină, după o lungă absenţă publică, în septembrie şi octombrie.
  
Însă imagini recente, realizate în cursul unei ceremonii de Anul Nou, au arătat-o într-un taior, fără vreun semn de sarcină.
  
"Pântecul s-a dezumflat (...). A născut, oare, Ri Sol-ju", se întreba cotidianul sud-coreean Dong-A Ilbo.
  
Ri Sol-ju "pare că a născut deja", a declarat un oficial din cadrul Guvernului de la Seul, citat de agenţia de presă Yonhap.
  
Kim Jong-un, în vârstă de aproximativ 30 de ani, i-a succedat tatălui său la conducerea Coreei de Nord, după moartea acestuia, în decembrie 2011. Căsătoria sa a fost dezvăluită abia în iulie, când au fost publicate fotografii cu eleganta tânără.
  
Potrivit unor informaţii de la serviciile secrete, citate de presa sud-coreeană, Kim Jong-un şi Ri Sol-ju s-au căsătorit în 2009 şi au un copil.

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close