Antena 3 CNN Formula 1 Marele Premiu al Principatului Monaco a fost întrerupt și reluat după un accident în turul inaugural

Marele Premiu al Principatului Monaco a fost întrerupt și reluat după un accident în turul inaugural

Cursa pentru Marele Premiu Formula 1 de la Monaco a fost întreruptă de un accident teribil în primul tur. Aceasta a fost reluată cu 16 piloți.

Marele Premiu al Principatului Monaco a fost întrerupt și reluat după un accident în turul inaugural
Sursa foto: Twitter | Formula 1
de Ioana Mircea    |    26 Mai 2024   •   18:04

Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco a fost reluat duminică cu 16 piloți, după ce un accident de proporții în primul tur a distrus Red Bull-ul lui Sergio Perez și mașinile Haas ale lui Kevin Magnussen și Nico Hulkenberg.

Sergio Perez a fost acroșat de Magnussen în timp ce cei doi piloți din spate urcau cu viteză spre piațeta Casino, iar mexicanul a fost trimis în bariere și Hulkenberg a fost și el prins în haos.

Mașinile Haas plecaseră de pe ultima linie a grilei de start, după ce fuseseră excluse din rezultatele calificărilor din cauza unei breșe la aripa spate. Toți cei trei piloți au ieșit nevătămați din mașinile lor, cu resturi de fibră de carbon împrăștiate pe pistă în timp ce steagurile roșii au fost fluturate.

Red Bull a declarat că Sergio Perez, care a început ziua pe locul trei în campionat, nu a fost nevoit să meargă la centrul medical.

"A fost un accident tipic de cursă în primul tur. Doi piloți care amândoi nu au vrut să scape și nu au acordat suficient spațiu pe o pistă îngustă ca Monaco, iar eu am fost victima ghinionistă acolo", a declarat Hulkenberg, citat de Reuters.

Comisarii au analizat incidentul și au decis să nu ia nicio măsură suplimentară, o veste bună pentru Magnussen, care risca să fie suspendat din cursă.

Cele două Alpine ale lui Pierre Gasly și Esteban Ocon s-au lovit și ele, în timp ce se luptau pentru poziție, mașina lui Ocon fiind ridicată în aer.

Charles Leclerc de la Ferrari a condus din pole position, iar Oscar Piastri de la McLaren a fost al doilea. Toate mașinile au revenit la boxe înainte de un al doilea start, care s-a desfășurat fără probleme, în ordinea inițială.

Leclerc încearcă să devină primul monegasc care câștigă marele premiu al statului, din 1931 încoace, potrivit Mediafax.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
NATO scoate armele nucleare din depozite și le pune în stare de prealertă
x close