Antena 3 CNN Formula 1 Max Verstappen, pole position la Miami. Marele Premiu de Formula 1 se vede la Antena 3 CNN

Max Verstappen, pole position la Miami. Marele Premiu de Formula 1 se vede la Antena 3 CNN

Max Verstappen de la Red Bull a obținut pole position-ul pentru cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami. În prima linie, lângă el, se va afla Charles Leclerc de la Ferrari, care a ratat cea mai mare parte a antrenamentelor după un derapaj.

Max Verstappen, pole position la Miami. Marele Premiu de Formula 1 se vede la Antena 3 CNN
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2024   •   18:08

Triplul campion mondial Max Verstappen, care a venit de pe locul patru pe grilă pentru a câștiga prima cursă de sprint a anului, va pleca din pole position, după ce a înregistrat cel mai bun timp de 01:28,194 secunde pe un Autodrom Internațional din Miami.

Marele Premiu de Formula 1 de la Miami se vede în direct la Antena 3 CNN, începând cu ora 22.45, şi live stream pe AntenaPLAY.

"M-am simțit cu adevărat groaznic. Nu a fost plăcut să conduc acolo, indiferent de motiv, pentru că în antrenamente s-a simțit foarte, foarte bine. Cumva am ajuns pe primul loc", s-a plâns Verstappen, citat de Reuters.

Antrenamentul de dimineață al lui Leclerc a fost scurt, durând doar 10 minute înainte de a derapa și a declanșa steagul roşu. Dar monegascul nu a făcut nicio greșeală în calificări, despărțind Red Bull-urile de coechipierul lui Verstappen, Sergio Perez, care a fost al treilea cel mai rapid.

"Calificările au fost punctul slab timp de două curse la rând. Am făcut un singur tur în prima sesiune de antrenamente libere, așa că a trebuit să intru în calificări și să merg direct la podea. Când ai două curse la rând, în care ești slab în calificări și nu am făcut o treabă grozavă, oamenii încep să vorbească. Așa că este bine să oprim asta, acum trebuie să lucrăm la consistență și să încercăm să rămânem la acest nivel", a declarat Leclerc.

Daniel Ricciardo de la RB va pleca al patrulea alături de mexican, dar înaintea celui de-al doilea Ferrari al lui Carlos Sainz, singurul pilot, în afară de Verstappen, care a câștigat o cursă în acest sezon.

McLaren, care a venit la cursa de la Miami cu îmbunătățiri care speră să reducă decalajul față de Red Bulls, a continuat să rezolve probleme, tânărul pilot australian Oscar Piastri calificându-se al șaselea, în fața Aston Martin-urilor lui Lance Stroll și Fernando Alonso.

Lando Norris de la McLaren, care a pornit din pole position la sprint în Marele Premiu al Chinei, e al nouălea la Miami, cu Nico Hulkenberg de la Haas, al zecelea.

A fost un efort de calificare extrem de dezamăgitor din partea Mercedes, atât septuplul campion mondial Lewis Hamilton, cât și George Russell ieșind în Q2.

Russell va pleca de pe locul 11, în timp ce Hamilton, care a atins și el peretele, va fi la start de pe locul 12.

×
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close