Antena 3 CNN Formula 1 Tranzacţie de miliarde de euro în lumea Formula 1 - MotoGP, înainte de Marele Premiu al Japoniei

Tranzacţie de miliarde de euro în lumea Formula 1 - MotoGP, înainte de Marele Premiu al Japoniei

Tranzacţie uriaşă, de miliarde de euro, în lumea auto-moto. Chiar înainte de Marele Premiu al Japoniei, care va fi în direct la Antena 3 CNN, compania americană care deţine Formula 1 a anunţat că a cumpărat MotoGP, într-o afacere de peste 4 miliarde de euro.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Apr 2024   •   08:47

Compania americană Liberty Media, care patronează Formula 1, a anunţat preluarea companiei-mamă a Campionatului Mondial de MotoGP, Dorna. Afacerea se ridică la 4,2 miliarde de euro.

Proprietarul F1 va achiziţiona 86% din MotoGP, iar achiziţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul anului şi este condiţionată de obţinerea avizelor şi aprobărilor din partea autorităţilor din domeniul concurenţei şi al legislaţiei privind investiţiile străine din diferite jurisdicţii.

MotoGP este competiţia de vârf a motociclismului, care angrenează 22 din cei mai rapizi piloţi din lume. Liberty Media, care deţine "Marele Circ" din 2017, a fost catalogată de Forbes drept "cel mai valoros imperiu sportiv din lume" pentru 2023, cu active ale companiei evaluate la aproximativ 21 de miliarde de dolari.

Doar Formula 1 are o valoare estimată de 17 miliarde.

Formula 1 revine la postul nostru de televiziune în acest weekend cu Marele Premiu al Japoniei. Cele 3 sesiuni de antrenamente vor fi exclusiv în AntenaPLAY, în timp ce calificările şi marea cursă vor fi în direct şi pe Antena 3 CNN.

Sâmbătă, 6 aprilie, de la 08:45 vor fi calificările, în direct pe Antena 3 CNN.

Marea cursă va fi duminică, 7 aprilie, de la 07:45, în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY.

×
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close