Antena 3 CNN High Tech 103 Blackbird Limited edition, ceasul "invizibil" (FOTO)

103 Blackbird Limited edition, ceasul "invizibil" (FOTO)

103 Blackbird Limited edition, ceasul "invizibil" <font color=red>(FOTO)</font>
18 Mar 2008   •   08:59

Compania elveţiană Urwerk a creat 103 Blackbird Limited edition, un ceas fantastic desprins parcă din filmele SF. Design-ul acestuia este cu totul ieşit din comun, el fiind inspirat din cel al celebrului avion stealth (invizibil) Lockheed SR-71 (cunoscut şi sub denumirea de Blackbird). Carcasa este fabricată din platină, iar mecanismele interioare din titaniu.

103 Blackbird se distinge de ceasurile obişnuite şi prin modalitate inedită de citire a timpului, care constă în 4 semi-sfere ce se rotesc în jurul unui ax central şi care indică orele, pentru minute fiind folosit un semicerc aflat in partea de jos a ceasului.

Datorită acestei dispuneri şi a design-ului ieşit din comun, ora poate fi citită şi fără rotirea încheieturii mâinii. 103 Blackbird se întoarce manual şi are o rezervă de energie de 43 de ore iar dimensiunile lui sunt destul de mici (50mm x 36mm x 13.5mm).

GALERIE FOTO SERIA 103 Blackbird

Doar 10 bucăţi din această adevărată bijuterie vor fi fabricate în vederea comercializării însă acelaşi design ca cel al lui 103 este disponibil şi în alte variante. Modelul 103.05, din care vor fi vândute 50 de bucăţi, este un ceas din platină, iar Urwerk 103.06 edition speciale este încrustat cu diamante.

Nu există informaţii în ceea ce priveşte preţul de comercializare pentru fantasticele "orologii".

Antena3.ro


×
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close