Antena 3 CNN High Tech 24 IT. Cum vă sunt furate datele personale de infractori

24 IT. Cum vă sunt furate datele personale de infractori

24 IT. Cum vă sunt furate datele personale de infractori
Sursa foto: Captură Antena 3
19 Aug 2019   •   10:15

În era tehnologiei, infractorii cibernetici au metode din ce în ce mai avansate de a fura date personale. Ba mai mult, unii dintre ei iși șantajează victimele cerând bani în schimbul datelor de acces personale furate și blocate

Sunt două tendințe, prima fiind tentativa de phising. Totul pornește de la un mail care pare autentic. Atacatorul trimite mesaj victimei sale, susținând că vine din partea unei companii cu care victima face tranzacții. Aceste e-mailuri falsificate iți vor cere să-ți „confirmi detaliile" sau să „retrimiți" informații personale din cont. Adesea este furnizat un link, care te duce la un site web fals, care arată asemanator cu cel legitim.

Un alt tip de atac este ransomware. Pe device-ul victmei atacatorul instalează un software rău intenționat care criptează datele victimei căreia se cere bani, o răscumpărare în schimbul informatiilor blocate. 

Cum putem sa ne ferim de asemenea atacuri? Instalând soluții antivirus dar și prin mai multă atenție. Specialiștii ne atarg atenția că iconița de "lacăt" nu ne asigură în totalitate că datele noastre sunt în siguranță pentru că peste 70 la sută din comunicarile online sunt criptate, acest lucru însemnând că pot apela la asta inclusiv infractorii cibernetici.

×
Subiecte în articol: 24 IT date personale
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close