6 elevi români au imaginat o colonie spaţială

26 Apr 2007   •   19:34
6 elevi români au imaginat o colonie spaţială
Şase elevi constănţeni au reuşit să-i impresioneze pe savanţii de la NASA. Liceenii de la Mircea cel Batrân au câştigat locul întâi la un concurs, organizat de americani, cu un proiect inedit, o colonie spaţială, care ar putea găzdui până la 400.000 de oameni. Adolescenţii au muncit timp de 7 luni pentru a duce la capăt proiectul. Cei 6 elevi fac parte din a patra echipă de constănţeni care a reuşit să-i impresioneze pe specialiştii NASA.

Au muncit zile în şir şi în final au închipuit o colonie aflată la mii de ani lumină distanţă de Pământ, pe care ar putea locui până la 400.000 de oameni. Aceştia ar putea duce o viaţă la normală la fel ca pe Terra. Şi asta pentru că pe Orion vor exista mai multe zone destinate caselor de locuit, agriculturii sau industriei.

Munca de elaborare a proiectului a fost uriaşă. Copiii au uitat practic de distracţia specifică vârstei, dar nu regretă. Au timp să recupereze. Acum se gândesc deja la ce vor face în viitor. Singura dorinţă a lor este să ajungă la NASA. Cu toţii sunt nerăbdători să viziteze celebra staţie spaţială şi speră că într-o zi vor ajunge chiar să lucreze acolo.

Antena 3

Parteneri
x close