Antena 3 CNN High Tech 700 de români se întâlnesc sâmbătă seară, la prima "petrecere a feisbuchiştilor" (VIDEO)

700 de români se întâlnesc sâmbătă seară, la prima "petrecere a feisbuchiştilor" (VIDEO)

700 de români se întâlnesc sâmbătă seară, la prima "petrecere a feisbuchiştilor" (VIDEO)
Sursa foto: Facebook
05 Feb 2010   •   17:12

Un gând, o melodie de suflet, un articol interesant pe care l-ai citit recent. Sau poate doar o stare. Simţi nevoia să le împărtăşeşti cu cineva. Şi cel mai bun mod de a o face e pe Facebook. Românii s-au lăsat şi ei cuprinşi de febra socializării pe internet, pe site-ul cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Aproape un milion de români au deja cont pe Facebook iar numărul creşte în fiecare zi. La capătul celălalt al...conexiunii, găseşti un prieten, o vedetă sau poate chiar un necunoscut. Cu care discuţi, polemizezi sau râzi. Într-un cuvânt, comunici.

La un moment dat intervine însă şi dorinţa de a-l cunoaşte efectiv pe cel cu care socializezi pe internet. Şi nu doar prin intermediul câtorva poze sau comentarii. De aici a început totul.

700 de participanţi, pentru început

Aproape 1200 de români şi-au manifestat dorinţa de a participa, în premieră, la o ?petrecere a feisbuchiştilor?. Ideea i-a venit actriţei Alina Zara, cunoscută pe Facebook ca Chic de Zece. A fost preluată de agenţia de evenimente Bigfoot Media Events, reprezentată pe Facebook de către Mihai Bobonete, care a transformat-o într-un eveniment social naţional. Deocamdată, numai 700 de oameni vor participa la eveniment, dar organizatorii promit să repete isprava.

?E un inceput pentru cei care vor să se cunoască şi real, nu doar virtual. Avem 700 de oameni care au solicitat ?prietenia? contului şi le am dat add şi încă aproape 500 în lista de aşteptare, cărora din păcate nu le mai putem face ecuson cu numele (care ţine loc de invitaţie şi pentru recunoaşterea la petrecere). Ne-am gandit să mai organizăm periodic petrecerea asta. Pentru că a prins foarte tare ... şi în spaţii mai mari? spune Alina Zara, cea care a iniţiat totul.

?Petrecerea Feisbuchiştilor? se va ţine sâmbătă, 6 februarie, în clubul Spice din Bucureşti. Programul este extrem de variat şi promite să satisfacă toate gusturile: un warm-up de socializare, expoziţie foto Vlad Eftenie (outdoor real life), un moment de stand-up comedy (?Caterink despre internautişti? cu Bordea şi Radu), un concert Mihai Mărgineanu and Band, şi party-ul propriu-zis (You Tube/uri max & DJ-I cu amprenta clubului Spice).

Prieteni pentru doi gemeni care se luptă cu autismul

Dar evenimentul nu va fi doar o petrecere obişnuită. Pentru că Facebook înseamnă, până la urmă, prietenie. Petrecerea va sprijini campania Agenţiei de Împlinit Dorinţe, reprezentată de Alina Zara, ?Prieteni pentru RADU si ROBERT?. Este vorba despre doi gemeni autişti, în vârstă de 13 ani, a căror unică dorinţă este de a avea prieteni.
?Vrem să-i ajutăm să-şi facă o gaşcă de prieteni, cu care să-i trimitem într-o vacanţă... pentru prima dată în viaţa lor! Sunt doi gemeni de 13 ani, care au luptat toată viaţa cu autismul şi sunt la un pas de a-l învinge. Astfel de cazuri sunt rare. Au nevoie de prieteni, de oameni care să pătrundă în lumea lor, să le demonstreze că le pasă! La petrecere venim de acasă (fără titlu de obligativitate) cu un plic pe care scriem ?add prieten? şi un nume sau ID. Pe ideea de blank donation! Şi, dacă aveţi răbdare, un mesaj pentru ei? se arată într-un comunicat de presă, pe site-ul agenţiei.

Vedete, oameni obişnuiţi, prieteni. Se vor aduna sâmbătă seară pentru a se cunoaşte şi pentru a descoperi ce se ascunde dincolo de ?peretele? de pe Facebook.

?Si dacă vor fi 10 persoane care se vor bucura să se cunoască în urma acestei petreceri, noi ne-am atins scopul? spune Alina Zara.

Despre petrecere, la Neaţa cu Răzvan şi Dani



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close