Antena 3 CNN High Tech A scăpat de închisoare, datorită unui alibi de pe Facebook

A scăpat de închisoare, datorită unui alibi de pe Facebook

A scăpat de închisoare, datorită unui alibi de pe Facebook
Sursa foto: facebook
13 Noi 2009   •   18:14

Un tânăr din New York a scăpat de o detenţie nemeritată datorită unui alibi oferit de... siteul de socializare Facebook. Arestat pentru un atac armat, Rodney Bradford a dovedit că, la ora incidentului, se afla în faţa calculatorului şi posta mesaje pe Facebook.

La 17 octombrie, doi oameni erau jefuiţi de un individ înarmat în cartierul Brooklyn. Rodney Bradford, în vârstă de 19 ani, era bine cunoscut de poliţie după un alt caz de furt, aşa că oamenii legii l-au desemnat ca suspect şi s-au şi grăbit să-l încarcereze.

Avocatul său a demonstrat, însă, că, exact la ora jafului, Bradford adăuga un comentariu glumeţ la profilul său de pe Facebook. Mesajul era adresat iubitei sale însărcinate şi se referea la nişte... prăjiturele. E drept că anchetatorii nu s-au mulţumit doar cu alibiul electronic, dar acesta a confirmat o mulţime de alte mărturii care atestau că băiatul se afla, într-adevăr, la acea oră, în biroul tatălui său, unde era şi calculatorul. Până la urmă, prăjiturelele şi mai ales reţeaua Facebook au fost cele care l-au scos pe Rodney din închisoare.

Juriştii cred că dovezile de acest gen vor fi tot mai des întâlnite în viitor, dată fiind importanţa pe care au căpătat-o reţelele de socializare. Unele voci critice amintesc totuşi că asemenea mesaje pot fi postate de oricine cunoaşte numele şi parola utilizatorului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Facebook furt inchisoare
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close