Antena 3 CNN High Tech Măsuri după atacul cibernetic de la Camera Deputaților. Accesul la internet a fost limitat

Măsuri după atacul cibernetic de la Camera Deputaților. Accesul la internet a fost limitat

Apar restricții privind accesul la internet în Camera Deputaților în urma incidentului cibernetic din ianuarie.

Măsuri după atacul cibernetic de la Camera Deputaților. Accesul la internet a fost limitat
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    20 Feb 2024   •   17:33

Accesul la internet în Camera Deputaților a fost subiectul unei decizii importante, luată ca răspuns la un incident cibernetic din luna ianuarie. Potrivit informațiilor prezentate marți în Biroul Permanent al Camerei, secretarul general al instituției a anunțat impunerea unor restricții asupra utilizării internetului în clădirea legislativă.

În urma unui incident cibernetic care a avut loc în ianuarie, autoritățile au luat măsuri ferme pentru a consolida securitatea cibernetică în Camera Deputaților.

Secretarul general al Camerei a subliniat necesitatea unor acțiuni imediate pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

"În contextul incidentului cibernetic survenit în luna ianuarie a acestui an, Camera Deputaţilor a implementat un prim set de noi măsuri de securitate ce vizează utilizatorii, în conformitate cu recomandările instituţiilor implicate în investigarea acestui incident. În scopul sporirii gradului de protecţie cibernetică, accesul la Internet, prin cablu sau Wi-Fi, a fost limitat pentru anumite categorii de servicii sau platforme, incluzând Botnet, File-Sharing, P2P, Proxy, Remote-Access şi Storage-Backup, cu excepţia serviciilor oferite de Google, Apple, Adobe şi Microsoft şi Video-Streaming, cu excepţia Youtube, Facebook, Instagram şi Twitter", se arată în informarea secretarului general al Camerei.

Potrivit documentului, "în completarea acestor măsuri, accesul la serviciul de INTRANET şi la Mapa de Birou Permanent a fost ajustat pentru a fi disponibil exclusiv din interiorul instituţiei, pentru a limita potenţialele vulnerabilităţi".

"Menţionăm că aceste restricţii şi limitări se aplică uniform tuturor persoanelor care utilizează infrastructura de date a instituţiei, fără excepţii, indiferent de funcţia ocupată. Această abordare uniformă sporeşte nivelul de securitate cibernetică, răspunzând în acest mod la recomandările autorităţilor competente în domeniul securităţii informatice", se mai arată în documentul citat.
 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close