Antena 3 CNN High Tech Adevărul despre atentatele teroriste! De ce te numeri printre vinovați

Adevărul despre atentatele teroriste! De ce te numeri printre vinovați

Adevărul despre atentatele teroriste! De ce te numeri printre vinovați
20 Iul 2016   •   01:55
Un tată îndurerat cere dreptate pentru fiica lui. Avea 23 de ani și a fost răpusă de gloanțe în timpul atacului de la 13 noiembrie 2015, din Paris. Bate cu pumnul în masă, își șterge lacrimile și caută vinovați. Avocatul îi găsește rapid: Facebook, Google și Twitter. Dar vinovați pentru durerea lui suntem noi toți, scrie playtech.ro

Rândurile de mai sus sunt imaginate, dar au legătură cu realitatea. Un bărbat din California a decis să dea în judecată cele trei companii pentru că le-ar fi permis teroriștilor să se organizeze și să îi ucidă fiica. Iar acesta nu este un caz singular. Săptămâna trecută, un grup de oameni cu cetățenie dublă, americană și israeliană, a dat în judecată Facebook și cer companiei despăgubiri de un miliard de dolari, pentru că ar fi facilitat atacuri ale militanților palestinieni asupra rudelor lor.

Și au dreptate să fie îndurerați și să caute vinovați. Dar nu au dreptate în privința respectivilor vinovați.

Nu sunt creatorii rețelelor sociale, ai aplicațiilor de mesagerie și ai platformelor de conținut video. Noi, în paranoia noastră și în veșnica încercare de a ne da mai multă importanță decât merităm, suntem autorii morali ai atentatelor.

Află de ce suntem toți vinovați morali ai atentatelor 


×
Subiecte în articol: terorism
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close