Antena 3 High Tech Adresele de internet vor fi scrise şi în alte alfabete decât cel latin

Adresele de internet vor fi scrise şi în alte alfabete decât cel latin

30 Oct 2009   •   13:07
Adresele de internet vor fi scrise şi în alte alfabete decât cel latin internet

Internetul va suferi schimbări radicale. Icann, organismul american care gestionează Internetul şi numele de domenii, a aprobat scrierea adreselor de internet şi în alte alfabete decât cel latin. Acesta este cea mai mare modificare din domeniul internetului din ultimii 40 de ani, informează BBC News.

Internauţii vor putea utiliza caractere chineze, arabe, coreene sau japoneze pentru a redacta o adresă electronică. Primele alfabete integrate vor fi cel arab şi cel chirilic. Măsura ar putea fi pusă în aplicare începând de anul următor.

Schimbarea va permite ca Sistemul Numelor de Domenii (DNS) să fie modificat astfel încât să recunoscă şi alte tipuri de caractere decât cele latine. DNS-ul funcţionează ca o ?carte de telefoane? care transformă numele domeniilor de internet în şiruri de cifre pe care computerul le poate ?înţelege?.
Potrivit reprezentanţilor Icann, aceasta este cea mai importantă schimbare pe care internetul o cunoaşte la inventarea sa.
?Aproximativ 1,6 miliarde de oameni folosesc internetul. Mai mult de jumătate dintre aceştia provin din ţări în care alfabetul latin nu este utilizat?, a adăugat preşedintele Icann.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close