Antena 3 CNN High Tech Afacerist francez a interzis mobilele BlackBerry în companie pentru ameninţări de securitate

Afacerist francez a interzis mobilele BlackBerry în companie pentru ameninţări de securitate

Afacerist francez a interzis mobilele BlackBerry în companie pentru ameninţări de securitate
Sursa foto: blackberry
12 Noi 2009   •   13:44

Unul din cei mai cunoscuţi afacerişti francezi a interzis telefoanele BlackBerry în compania sa, acuzând că dispozitivele ar prezenta ameninţări de securitate.
Alain Afflelou, al cărui imperiu optic l-a adus aproape în fiecare casă din Franţa, a declarat că a interzis dispozitivele BlackBerry. El arăta că a luat decizia după ce a citit relatări că aparatele "pot fi pornite" de la distanţă şi folosite pentru ?a trage cu urechea? la întâlniri.
El s-a mai arătat preocupat după ce a citit despre chestiunile de securitate ale preşedintelui american în legătură cu dispozitivul, care a trebuit să fie special adaptat pentru liderul SUA.
Angajaţii trebuie acum să trimită toată emailurile companiei prin calculator. Serverele şterg toate emailuri la sfârşitul fiecărei zile, iar o reţea intranet se ocupă de mesajele strategice.
Experţii IT pun însă sub smenul întrebării procedura deoarece urme ale emailurilor rămân pe servere externe. În iunie 2007, angajaţii administraţiei prezidenţiale şi a premierului Franţei au primit interdicţie de a mai folosi BlackBerry, de teama unor posibile spionări.
Research In Motion, producătorul BlackBerry, pretinde că sistemul este "cea mai sigură soluţie wireless disponibilă.
În ianurie, Obama a reuşit să îşi convingă serviciul de securitate să îl lase să păstreze aparatul BlackBerry, dar doar pentru un grup mic de prieteni şi angajaţi. Casa Albă a subliniat că securitatea aparatului "a fost mărită", fără a oferi detalii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Blackberry telefoane mobile Barack Obama
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close