Antena 3 CNN High Tech Agenţii guvernamentale americane şi site-uri ale Guvernului de la Seul, atacate de hackeri

Agenţii guvernamentale americane şi site-uri ale Guvernului de la Seul, atacate de hackeri

Agenţii guvernamentale americane şi site-uri ale Guvernului de la Seul, atacate de hackeri
Sursa foto: computer
08 Iul 2009   •   23:13

Mai multe site-uri ale Guvernului de la Seul, precum şi agenţii guvernamentale americane au fost ţinta unor atacuri ale hackerilor, informează BBC News.

Atacurile cibernetice au început pe data de 4 iulie. Printre instituţiile americane vizate de atacuri se află Departamentul american al Trezoreriei, Serviciile Secrete, Comisia Federală pentru Comerţ şi Departamentul pentru Transporturi. În Coreea de Sud au fost atacate site-ul preşedinţiei, al Ministerului Apărării şi al Adunării Naţionale.

Autorităţile americane nu au furnizat detalii despre atac. Ben Rushlo, directorul companiei de IT Keynote Systems, a descris incidentul ca fiind o "defecţiune de mare amploare".

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Securitate Internă, Amy Kudwa, specialiştii din cadrul instituţiei au luat măsuri pentru "atenuarea unor asemenea atacuri".

Atacurile din Coreea de Sud par să aibă legătură cu cele din Statele Unite ale Americii, susţine un purtător de cuvânt al Agenţiei sud-coreene pentru Securitatea Informaţiei.

Agenţia Yonhap News din Coreea a făcut publică informaţia potrivit căreia Coreea de Nord s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac cibernetic
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close