Antena 3 CNN High Tech Alianţă a operatorilor de telefonie mobilă pentru a combate supremaţia Apple

Alianţă a operatorilor de telefonie mobilă pentru a combate supremaţia Apple

Alianţă a operatorilor de telefonie mobilă pentru a combate supremaţia Apple
15 Feb 2010   •   21:20

24 de operatori de telefonie mobilă internaţionali vor colabora pentru a construi o platformă deschisă, în vederea furnizării unor aplicaţii utilizatorilor, care să concureze cu aceeaşi ofertă a magazinul Apple, relatează Reuters.

Anunţul a fost făcut luni la Congresul Mondial pentru Telefonie Mobilă din Barcelona, de către GSM Association. Potrivit asociaţiei, iniţiativa este susţinută şi de trei dintre cei mai mari producători de telefoane mobile din lume: LG Electronics, Samsung şi Sony Ericsson.

În ceea ce priveşte operatorii participanţi la alianţă, printre aceştia se numără AT&T, Bharti Airtel, China Mobile, MTN Group, NTT DoCoMo, Orange, Orascom Telecom, Telefonica şi Vodafone.

Totuşi, analiştii consideră că nu va fi posibilă o colaborare între un umăr atât de mare de operatori, subliniind în acelaşi timp că este greu să concurezi cu un brand aşa de puternic ca cel reprezentat de Apple.


"Este puţin probabil ca un grup atât de mare de operatori de telefonie mobilă să fie capabil să atingă nivelul de cooperare necesar unui succes al iniţiativei", a declarat Mark Newman, director pentru cercetări la compania Informa Telecoms & Media.

Acesta a explicat că unii dintre aceşti operatori, printre care At&T şi Sprint, sunt concurenţi şi se luptă de ceva vreme pentru a câştiga cotă de piaţă.

?Lipseşte un ingredient: brandul Apple şi puterea de marketing a companiei americane?, a precizat analistul Saverio Romeo, care a a adăugat că, de câte ori Apple lansează un nou produs lumea vorbeşte apoi multă vreme despre el.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alianta Apple
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close