Antena 3 CNN High Tech Americanii nu se mai uită la seriale. Mai nou, folosesc YouTube

Americanii nu se mai uită la seriale. Mai nou, folosesc YouTube

Americanii nu se mai uită la seriale. Mai nou, folosesc YouTube
11 Ian 2008   •   17:48

Site-urile de video sharing precum YouTube ?culeg roadele? grevei scenariştilor din Statele Unite. Potrivit măsurătorilor efectuate de Nielsen Online, unele dintre aceste site-uri şi-au dublat traficul de la începerea grevei, din octombrie. Conform Pew Internet, aproape jumătate (48%) dintre americanii care au folosit internetul au vizitat un site de video sharing în anul 2007. Într-o zi obişnuită, aproximativ 15% dintre americani au vizionat sau au postat un video pe un asemenea site. Din cauza grevei scenariştilor, mai multe dintre serialele cunoscute nu mai sunt filmate, iar americanii au apelat la alternativa oferită de internet.

Audienţa YouTube a crescut cu 18 procente în primele două luniu de la începerea grevei, iar site-urile magi noi precum Crackle au cunoscut de asemenea creşteri de audienţă fără precedent. Audienţa de 1,2 milioane de vizitatori din septembrie şi octombrie s-a dublat în lunile noiembrie şi decembrie.

?Aceasta este o creştere mai mare decât se poate vedea în mod obişnuit într-o perioadă aşa de scurtă, iar greva ar pute să fie factorul care a influenţat-o?, a declarat Alex Burmaster, analist al Nielsen Online, citat de BBC News. Site-urile de video sharing sunt din ce în ce mai implicate în aspecte care îi interesează pe americani în viaţa de zi cu zi.

În vara anului trecut, YouTube a prezentat împreună cu gigantul tv CNN, o dezbatere prezidenţială. În cele două ore ale show-ului la care au luat parte cei opt candidaţi ai democraţilor aceştia au răspuns întrebărilor care au fost adresate de populaţie prin intermediul internetului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close