Antena 3 CNN High Tech Anchetă împotriva Facebook, redeschisă de autoritatea de profil din Germania

Anchetă împotriva Facebook, redeschisă de autoritatea de profil din Germania

Anchetă împotriva Facebook, redeschisă de autoritatea de profil din Germania
15 Aug 2012   •   17:42

Autoritatea de protecţie a datelor din Germania a redeschis miercuri o investigaţie împotriva Facebook, referitoare la tehnologia de recunoaştere facială, informează Mediafax. Autoritatea consideră că operatorul reţelei sociale realizează o vastă bază de date fotografice fără consimţământul utilizatorilor.
   
Comisarul pentru protecţia datelor din Hamburg, Johannes Caspar, a declarat că a redeschis investigaţia, suspendată în iunie, după eşecul unor încercări repetate de a convinge Facebook să îşi schimbe politica, relatează New York Times.
   
"Nu am avut altă soluţie decât să redeschidem investigaţia. Ne-am întâlnit de mai multe ori cu reprezentanţii Facebook, dar nu am obţinut cooperarea lor în această problemă, care are implicaţii asupra datelor personale", a arătat Caspar într-un interviu.
   
Decizia Facebook de a folosi un software analitic pentru realizarea unei arhive foto cu chipurile utilizatorilor, pe baza fotografiilor acestora postate pe reţeaua de socializare, a fost controversată în Europa, unde legislaţia privind protecţia datelor prevede obligativitatea consimţământului explicit al persoanelor afectate.
   
În loc ca Facebook să ceară acordul utilizatorilor, compania le oferă în schimb posibilitatea să opteze ca fotografiile lor să nu fie folosite.
  

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close