Antena 3 CNN High Tech Anglia. Dispozitiv împotriva apelurilor nedorite, inventat de doi specialişti

Anglia. Dispozitiv împotriva apelurilor nedorite, inventat de doi specialişti

Anglia. Dispozitiv împotriva apelurilor nedorite, inventat de doi specialişti
23 Oct 2008   •   10:56

Cercetătorii britanici au lansat un dispozitiv pentru telefon care poate detecta apelurile false, informează BBC. Aparatul, denumit "TrueCall", face legătura între telefon şi lumea exterioară, reuşind să distingă apelurile dorite de cele nedorite.
Dispozitivul se bazează pe sistemul robotului care înregistrează mesajele telefonice. Practic, acesta interceptează toate telefoanele primite şi anunţă dacă persoana care a efectuat apelul este o rudă sau o cunoştinţă. Aparatul este setat să anunţe printr-un mesaj dacă numărul este unul necunoscut, oferind posesorului trei variante: preluarea apelului, înregistrarea unui mesaj, sau respingerea apelului.
Utilizatorii acestui sistem au, de asemenea, opţiunea de a-i salva într-o listă pe toţi cei care efectuează apeluri false. Inventatorii încearcă acum să creeze o bază de date care să conţină toate numerele de telefon ale celor care obişnuiesc să facă des astfel de glume proaste.
Conform statisticilor, britanicii primesc, anual, în jur de 1,5 milioane de apeluri rău-voitoare şi circa 1,5 miliarde de apeluri în care nu vorbeşte nimeni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: telefon
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close