Antena 3 CNN High Tech Antrenament pentru părinţi. Japonezii au creat robotul care se comportă ca un copil de 9 luni

Antrenament pentru părinţi. Japonezii au creat robotul care se comportă ca un copil de 9 luni

Antrenament pentru părinţi. Japonezii au creat robotul care se comportă ca un copil de 9 luni
Sursa foto: robot
16 Iun 2010   •   14:53

Părinţii care nu se încumetă să aibă copii au acum ocazia să se pregăteasă fără teamă pentru marele moment. O universitate din Tokyo a construit un robot care simulează comportamentul si dezvoltarea unui bebeluş de 9 luni.

Specialiştii japonezi spun că robotul Noby va ajuta oamenii să înţeleagă mai multe despre procesul de dezvoltare a individului. Robotul este o realizare unică la care au lucrat mai multe echipe ale Universităţii din Tokio.

?Scopul nostru a fost să construim un robot care să poată învăţa diferite moduri de a se comporta şi dobândi multiple funcţii pe măsură ce explorează mediul şi interacţionează cu oamenii? spun creatorii.

Robotul este acoperit cu un strat care simulează pielea umană şi care incorporează  600 de senzori tactili. Noby are încorporate două camere şi două microfoane prin care înregistrează ceea se se petrece în jurul său. Robotul face parte dintr-o serie de zeci de umanoizi care vor fi creati de Universitatea din Tokio pentru a studia si aduce roboţii mai aproape de stilul de viaţă şi înfăţişarea oamenilor.

Antena 3

 

Foto: www.techgadgets.com

×
Subiecte în articol: robot
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close