Antena 3 CNN High Tech Avertizare pentru peste un milion de utilizatori Android: Trebuie să ștergeți această aplicație acum!

Avertizare pentru peste un milion de utilizatori Android: Trebuie să ștergeți această aplicație acum!

O aplicație cu peste un milion de descărcări le dă bătăi de cap utilizatorilor de Android. Adware-ul recent descoperit, deghizat în cititor PDF, oferă reclame plictisitoare care apar la întâmplare pe ecranul telefonului.

Avertizare pentru peste un milion de utilizatori Android: Trebuie să ștergeți această aplicație acum!
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Adam    |    02 Sep 2022   •   15:30

Potrivit companiei de securitate cibernetică Malwarebytes, care a identificat problema, reclamele apar chiar dacă aplicația nu este utilizată, scrie The Sun

Acest lucru face foarte dificilă identificarea și eliminarea sursei ferestrelor pop-up, cu care utilizatorii sunt bombardați frecvent. 

De fiecare dată când este afișat un anunț, escrocii din spatele aplicației câștigă o sumă mică de bani. Acele câștiguri se pot ridica la importante sume de bani în condițiile în care peste un milion de oameni au descărcat software-ul. 

Odată instalată, aplicația, numită "PDF reader - documents viewer", emite o alertă sonoră ori de câte ori telefonul infectat este blocat. În momentul în care proprietarul telefonului îl deblochează pentru a vedea despre ce este vorba, apare imediat un anunț afișat pe tot ecranul. După ce este afișat primul anunț, la scurt timp urmează un alt anunț sub formă de videoclip. Ulterior, reclamele apar din ce în ce mai des.  

Creatorii aplicației au conceput-o inteligent, astfel încât să îi inducă pe utilizatori în eroare, scrie Nathan Collier de la Malwarebytes. 

”Durează câteva ore până când aplicația va afișa reclame. Această întârziere are loc pentru a face mai dificilă identificarea aplicației care duce la apariția reclamelor. De exemplu, anunțurile pe întreg ecranul afișate imediat după instalare ar duce probabil la o dezinstalare rapidă”. 

Aplicația este disponibilă pe Google Play Store din noiembrie 2021 și are peste un milion de descărcări. 

×
Subiecte în articol: aplicatie Android
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close