Antena 3 CNN High Tech Aplicaţia Google Maps revine pe iPhone, iPod şi iPad după ce a fost exclusă de iOS 6

Aplicaţia Google Maps revine pe iPhone, iPod şi iPad după ce a fost exclusă de iOS 6

Aplicaţia Google Maps revine pe iPhone, iPod şi iPad după ce a fost exclusă de iOS 6
Sursa foto: Foto: wired.com
de N.B.    |    13 Dec 2012   •   16:44

Aplicaţia Google Maps, softul realizat de compania americană pentru navigare, a revenit pe iPhone, iPod sau iPad, la aproape trei luni după ce Apple a expulzat-o prin noul sistem de operare iOS.

Noul update al Google Maps va fi compatibil pe toate dispozitivele mobile care folosesc un sistem de operare iOS 5.1.

Apple a lansat, în luna septembrie, propriul serviciu de hărţi şi a renunţat la aplicaţia marelui concurent Google odată cu introducerea noului iPhone 5 şi sistemul de operare iOS 6.

Cumpărând tehnologia olandezilor de la TomTom, companie de vârf în domeniul sistemelor de navigaţie prin satelit, Apple a creat propriul serviciu, încercând să înlocuiască ceea ce oferea Google cu aplicaţia Maps.

Din păcate pentru compania fondată de Steve Jobs, pariul nu a fost câştigător. Foarte mulţi utilizatori s-au plâns de erori şi de lipsa unor proprietăţi utile care la Google erau incluse în versiunea standard.

Apple Maps venea cu foarte puţine inovaţii faţă de rivalii de la Google, iar indicaţiile uzuale ca transportul public, informaţii despre trafic lipseau complet şi se adăugau unei liste lungi de erori, cea mai flagrantă fiind amplasarea unui oraş în ocean.

În luna octombrie, Scott Forstall, un locotenent vechi al regretatului Jobs, a fost obligat să demisioneze, în mare parte pentru că a refuzat să îşi asume responsabilitatea pentru eşecul serviciului.

După demisie, actualul preşedinte Apple, Tim Cook, şi-a cerut scuze clienţilor frustraţi de ineficienţa serviciului şi a făcut o mutare fără precedent, sfătuindu-i pe aceştia să folosească serviciile concurenţilor, indicând posibilitatea revenirii Google Maps pe dispozitivele Apple.

×
Subiecte în articol: Google Maps Apple iphone 5 ipod iPad
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close