Antena 3 CNN High Tech Aplicaţie pe telefonul mobil, ce detectează nivelul alcoolemiei din sânge

Aplicaţie pe telefonul mobil, ce detectează nivelul alcoolemiei din sânge

Aplicaţie pe telefonul mobil, ce detectează nivelul alcoolemiei din sânge
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Mar 2011   •   20:46

Vechea metodă care recomandă să pui un şofer băut să stea într-un picior sau să-şi atingă cu degetul vârful nasului este de astazi depăşită. Acum şoferii au la dispoziţie o aplicaţie pe telefonul mobil care să le spună cât de beţi sunt dar mai ales cât trebuie să aştepte după ce au băut un pahar pentru a se urca la volan. Aplicaţia a fost lansată de un producător de bere în colaborare cu Poliţia Rutieră. Aplicaţia se numeşte Zerolamie.

Ca să afli dacă eşti apt să conduci e nevoie de două sms-uri. Unul cu textul aplicaţiei şi al doilea ci datele şoferului.

Tastati 1267 si scrieti sexul, greutatea, tipul si cantitatea de alcool consumate si tmpul in care ati consumat si veti primi rezultatul. Atentie totusi dacă vedeti mai multe telefoane mobile este clar ca nu va puteti urca la volan.

Şoferii vor primi un sms cu timpul estimat în care vor elimina alcoolul consumat din sânge. Un mesaj costă 0.30 cenţi fără TVA. Poliţia spune că aplicaţia are rol preventiv. Nu este prima aplicaţie menită să reducă numărul accidentelor provocate de alcool.

Poliţia Rutieră din Sibiu are în dotare câteva perechi de ochelari cu ajutorul cărora oamenii pot testa ce vede un şofer băut. În 2010, 128 oameni au murit şi alţi 640 au răniţi în accidente provocate de şoferi băuţi. 

 


×
Subiecte în articol: alcoolemie şoferi alcool
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close