Antena 3 CNN High Tech Apple a câştigat bătălia tabletelor iPad în Shanghai, în defavoarea companiei chineze Proview Technology

Apple a câştigat bătălia tabletelor iPad în Shanghai, în defavoarea companiei chineze Proview Technology

Apple a câştigat bătălia tabletelor iPad în Shanghai, în defavoarea companiei chineze Proview Technology
Sursa foto: Foto:lovefortech.com
23 Feb 2012   •   18:33

Apple şi-a câştigat în instanţă dreptul de a comercializa tablete iPad în Shanghai. Un tribunal din Shanghai a respins, joi, cererea companiei chineze Proview Technology de a interzice vânzările de tablete iPad Apple în oraş, în cadrul unui conflict juridic mai larg referitor la drepturile Apple asupra acestei mărci în China, transmite AFP.
   
Tribunalul a luat această decizie în urma audierilor care au avut loc miercuri, constatând că Proview Technology nu a prezentat dovezi suficiente care să îi susţină cererea.
   
Proview Technology susţine că este proprietara mărcii iPad în China şi de aceea vrea să obţină o hotărâre judecătorească pentru a obliga Apple să oprească vânzările tabletelor PC în Shanghai, unde compania americană deţine trei magazine.
   
Curtea a constat însă că nu există dovezi că tabletele iPad "constituie o încălcare a mărcii comerciale".
   
Pe site-ul tribunalului se mai arată că "nu există nicio lege sau reglementare care să interzică Apple că continue comercializarea iPad".
   
Este foarte rar ca o companie din China să acuze o companie străină de încălcarea mărcii comerciale. În schimb, se întâmplă frecvent ca firme străine să reclame încălcarea proprietăţii intelectuale de către companii chineze.
   
Conform unor documente deţinute de Apple, care includ emailuri şi un contract, grupul a convenit cu Proview, în urmă cu peste doi ani, să cumpere drepturile asupra mărcii iPad în mai multe ţări. Preţul a fost de 35.000 de lire sterline (55.494 dolari la cursul actual).
   
China este importantă pentru Apple nu doar ca piaţă de consum ci şi pentru că ţara este o bază importantă de producţie pentru iPad şi alte produse ale companiei.
   
Proview, un producător de ecrane pentru PC-uri care a cerut protecţie sub legea falimentului, susţine că deţine drepturile exclusive pentru marca iPad în China şi a cerut oprirea exporturilor şi importurilor de iPad-uri. O interdicţie asupra exporturilor ar avea implicaţii majore asupra Apple, întrucât grupul foloseşte furnizori din China pentru multe din componentele folosite pentru iPad şi alte produse vândute la nivel global.

×
Subiecte în articol: Apple
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close