Antena 3 CNN High Tech Apple a devenit prima companie americană care valorează peste 2 trilioane de dolari

Apple a devenit prima companie americană care valorează peste 2 trilioane de dolari

Apple a devenenit prima companie americană care valorează 2 trilioane de dolari. Valoarea a fost atinsă la numai doi ani după ce a a devenit prima companie din lume care a trecut de suma de 1 trilion de dolari.

Apple a devenit prima companie americană care valorează peste 2 trilioane de dolari
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    20 Aug 2020   •   07:00

Prețul stocului a ajuns miercuri dimineața în Statele Unite la prețul de 467.77 de dolari, împing astfel valoarea companiei la peste 2 trilioane de dolari, informează CNN. 

Singura companie din lume care a mai atins acest nivel este compania de stat Saudi Aramco, care a scos stocuri la vânzare în luna decembrie. Compania de petrol a fost însă puternic afectată de pandemie, și a scăzut înapoi la 1.8 triloane de dolari, iar Apple a urcat pe primul loc ca fiind cea mai valoroasă companie din lume. 

Companiile tech s-au îmbogățit pe perioada pandemiei

În ciuda resricților impuse de pnademie la nivel mondial, prețul stocurilor Apple s-a dublat din martie până acum. Companiile tech, care au fost văzute ca fiind cștigătoarele acestei pandemii, au avut parte de creșteri destul de mari în ultima perioadă, în ciuda economiei instabile pe plan mondial.

Lansarea noului iPhone este și ea așteptată, iar previziunile sunt că noul telefon lansat de Apple va fi dotat cu noua tehnologie 5G, ceea ce va face compania să crescă și mai mult în cifrele de afaceri.

×
Subiecte în articol: Apple valoare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close