Antena 3 CNN High Tech Apple a lansat MacBook Air, cel mai subţire laptop din lume (GALERIE FOTO)

Apple a lansat MacBook Air, cel mai subţire laptop din lume (GALERIE FOTO)

Apple a lansat MacBook Air, cel mai subţire laptop din lume <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
16 Ian 2008   •   11:17

Fără nici un dubiu, existenţa unei versiuni ultra-subţiri a notebook-ului de la Macintosh nu mai este un secret încă din decembrie, când au fost dezvăluite amănuntele tehnice legate de acest model. Aplle şi-a îmbunătăţit constant designul produselor sale şi s-a concentrat pe minimalizarea lor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu MacBook Air, cel mai subţire laptop din lume. Notebook-ul măsoară 19 milimetri (0,76 inch) şi cântăreşte 1,3 kilograme.

"Am construit cel mai subţire notebook din lume fără a sacrifica dimensiunea tastaturii sau a display-ului. Când vezi pentru prima oară MacBook Air îţi vine greu să crezi că este un notebook performant cu o tastatură şi un display de dimensiuni normale. Dar este", a declarat Steve Jobs, directorul Apple citat de Softpedia.com.

Notebook-ul are un ecran lat de 13,3 inch şi, conform specificaţiilor tehnice, conţine un procesor Core 2 Duo de 65 nanometri, cache L2 de 4 MB, un hard disk de 80 GB ca şi conectivitate Wi-Fi. Air este "propulsat" de o nouă generaţie de procesoare, cu voltaj redus, Core 2 Duo.

Laptop-ul are o tastatură prevăzută cu backlight (taste iluminate) de dimensiuni normale prinsă într-o carcasă de aluminiu. Un senzor care detectează cantitatea de lumină din jurul laptop-ului, reglează intensitatea cu care sunt luminate tastele şi display-ul lui Air, pentru o vizibilitate optimă în orice condiţii.

Procesorul cu consum redus de energie şi display-ul LCD îi permit bateriei MacBook Air o durată de viaţă de până la 5 ore. MacBook include un AirPort Extreme printr-o conexiune Wi-Fi de îănaltă performanţă.

Apple a introdus o nouă funcţie, numită Remote Drive care permite utilizatorilor să folosească un SuperDrive (un CD/DVD al unui alt computer poate fi accesat prin reţeaua wireless). MacBook Air va apărea pe piaţă în două săptămâni şi va costa 1800 de dolari.

GALERIE FOTO MacBook Air (Foto ? Apple.com)

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close