Antena 3 CNN High Tech Apple a vrut să cumpere tăcerea unui client, după ce iPod-ul fetiţei lui a explodat

Apple a vrut să cumpere tăcerea unui client, după ce iPod-ul fetiţei lui a explodat

Apple a vrut să cumpere tăcerea unui client, după ce iPod-ul fetiţei lui a explodat
Sursa foto: Apple
03 Aug 2009   •   14:37

Reprezentanţii companiei Apple au încercat să cumpere tăcerea unui bărbat, după ce iPod-ul fetiţei lui de 11 ani a explodat. Ken Stanborough, în vârstă de 47 de ani, susţine că aparatul s-a supraîncălzit şi a explodat, informează Telegraph. După ce a luat legătura cu reprezentanţii companiei, omul a primit o ofertă cel puţin ciudată. Aceştia s-au oferit să-i returneze banii pe care i-a plătit pentru iPod, cu o condiţie: să păstreze tăcerea referitoare la incident.

?Simţeam cum aparatul se încălzeşte din ce în ce mai mult în mâna mea. De frică, am aruncat iPod-ul şi în câteva secunde a explodat?, povesteşte Stanborough. Acesta a contactat, apoi, un reprezentant al companiei Apple care s-a oferit să-i plătească valoarea aparatului. În schimb, omul ar fi trebuit să ?păstreze tăcerea asupra termenilor înţelegerii?.

Potrivit unei scrisori pe care Ken Stanborough a primit-o de la reprezentanţii Apple, în cazul în care omul ar fi făcut publice detaliile înţelegerii, compania intenţiona să-l dea în judecată.

?Am considerat că înţelegerea propusă de Apple era una foarte bizară. În cazul în care aş fi povestit, din greşeală, orice amănunt referitor la cele întâmplate, compania m-ar fi putut da în judecată şi ar fi putut cere despăgubiri. Scrisoarea trimisă de reprezentanţii companiei a fost de-a dreptul revoltătoare?.

?Eu nici măcar nu am cerut despăgubiri, ci numai să ne dea banii înapoi pe aparat?, a adăugat Ken Stanborough. Purtătorul de cuvânt al companiei Apple nu a dorit să comenteze această informaţie.

iPod Touch a provocat arsuri de gradul doi unui băiat de 15 ani

Un incident asemănător a avut loc în luna martie. Compania Apple a fost chemată în instanţă, în SUA, de către mama unui băiat de 15 ani, după ce un iPod Touch de 16 GB a exlpodat în buzunarul pantalonilor fiului său şi i-a ars piciorul. Tânărul se afla la şcoală şi "a auzit un sunet puternic imediat după aceasta simţind că piciorul său a fost ars", se arată în reclamaţie.

Băiatul "şi-a dat seama că iTouch-ul său a explodat şi a luat foc în buzunarul pantalonilor săi. Reclamantul A.V. A fugit la baie şi şi-a scos pantalonii care ardeau cu ajutorul unui prieten. iTouch-ul Apple a ars buzunarele pantalonilor reclamantului A.V. ajungând la lenjeria intimă din Nylon/Spandex, şi i-a ars piciorul", se mai arată în plângerea mamei adolescentului.

În urma exploziei reclamantul a suferit arsuri de gradul doi şi cere daune în valoare de 225.000 de dolari. Nici în acest caz, compania nu a dorit să comenteze incidentul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Apple ipod
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close