Antena 3 CNN High Tech Compania Apple amendată pentru că vindea Iphone 12 fără încărcător

Compania Apple amendată pentru că vindea Iphone 12 fără încărcător

În Sao Paolo, Autoritatea braziliană de protecție a consumatorilor (Procon-SP) a amendata compania Apple pentru că modelele Iphone 12 nu au încărcător în cutie.

Compania Apple amendată pentru că vindea Iphone 12 fără încărcător
Sursa foto: Pixbay
de Alexandra Ionescu    |    22 Apr 2021   •   22:42

Amenda aplicată de autoritate este în jur de 2 milioane de dolari pentru ”publicitate înșelătoare, vânzarea unui dispozitiv fără încărcător și condiții neloiale”, conform 9to5mac.com.

Nu este prima dată când Procon-SP pune la îndoială politicile Apple.

În timp ce iPhone 12 mini costă 729 de dolari în Statele Unite ale Americii, pe piața din Brazilia este vândut undeva la 1.200 de dolari, în condițiile în care moneda națională a Braziliei s-a depreciat în raport cu dolarul american din cauza situației economice.

Dincolo de polemica privind eliminarea încărcătoarelor, Procon-SP a mai punctat și alte probleme pe care le are cu compania americană, respectiv plângeri primite în legătură cu faptul că telefoanele iPhone 11 Pro nu sunt reparate în urma expunerii la apă, acuzația fiind de reclamă înșelătoare sau probleme cu unele funcții după ultimul update al sistemulului de operare IOS.

Fernando Capez, directorul executiv Procon-SP a spus că ” Apple trebuie să înțeleagă că în Brazilia există legi solide pentru protecția consumatorului. |ar Apple trebuie să le respecte”.

Apple nu a dat niciun comunicat legat de această speță, dar compania poate face recurs, dacă dorește. 

×
Subiecte în articol: Apple proces iphone
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close