Antena 3 CNN High Tech Apple, amendată în Australia cu 2,3 milioane de dolari pentru reclamă înşelătoare la iPad

Apple, amendată în Australia cu 2,3 milioane de dolari pentru reclamă înşelătoare la iPad

Apple, amendată în Australia cu 2,3 milioane de dolari pentru reclamă înşelătoare la iPad
21 Iun 2012   •   18:55

Compania Apple a primit o amendă de 2,3 milioane de dolari în Australia pentru că a indus în eroare clienţii referitor la compatibilitatea ultimei tablete iPad cu reţelele de mare viteză 4G disponibile la nivel local, potrivit Financial Times.
   
Autorităţile australiene au început demersul legal împotriva Apple în martie, după introducerea pe piaţă a noului model de tabletă iPad. Comisia pentru concurenţă a acuzat grupul american că a indus clienţii în eroare prin descrierea tabletei ca fiind compatibilă cu o reţea 4G locală, chiar dacă aceasta nu era.
   
După ce au fost înregistrate plângeri în Marea Britanie şi Australia, Apple a schimbat modul în care promovează iPad şi a scos de pe site afirmaţiile vizate.
   
Reclamele în cauză au fost difuzate în Australia în perioada 8-12 martie, chiar şi după ce Apple a primit înştiinţări că ar putea fi în contradicţie cu legi referitoare la publicitatea înşelătoare.
   
Verdictul este ultimul episod dintr-un război de lungă durată între cele două grupuri, purtat în tribunale din peste zece ţări. Cel mai important dintre acestea este un proces cu juraţi programat pentru iulie la San Francisco.

×
Subiecte în articol: Australia Apple proces
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close