Antena 3 CNN High Tech Apple intenţionează să înceapă producţia unei noi versiuni a iPhone până la sfârşitul lunii iunie

Apple intenţionează să înceapă producţia unei noi versiuni a iPhone până la sfârşitul lunii iunie

Apple intenţionează să înceapă producţia unei noi versiuni a iPhone până la sfârşitul lunii iunie
de M.T.    |    03 Apr 2013   •   10:08

Apple intenţionează să înceapă în trimestrul al doilea producţia unei versiuni îmbunătăţite a iPhone, similară ca formă şi mărime cu ultimul model, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal (WSJ), citat de Mediafax.

Startul producţiei în intervalul aprilie-iunie ar face posibilă lansrea următoarei versiuni iPhone în această vară.

În acelaşi timp, Apple continuă să lucreze împreună cu fabricile partenere din Asia la un iPhone mai ieftin, care ar putea fi introdus pe piaţă începând din a doua jumătate a anului, au afirmat sursele WSJ.

Pregătirile pentru lansarea celor două dispozitive evidenţiază noile presiuni asupra companiei pe piaţa smartphone. Apple a menţinut mult timp preţuri ridicate pentru iPhone, însă cererea pentru produse mai ieftine este în creştere puternică.

Intrarea pe piaţă a mai multor companii şi ascensiunea Samsung au transformat smartphone-ul într-un produs destinat consumului larg, cu presiune pe marje şi distribuţia profitului între tot mai multe modele.

„Nu există nicio diferenţă importantă între jucători în aceată etapă. Soluţia ar fi să schimbi industria cu un design revoluţionar. Până la un astfel de moment, trebuie să adopţi măsuri tradiţionale de business, precum managementul costurilor şi să te mişti mai rapid decât rivalii", a declarat Neil Mawston, analist la firma de cercetare Strategy Analytics.

Nu este clar, încă, în ce măsură noul iPhone va fi diferit de iPhone 5, lansat în septembrie, notează WSJ. Deseori, Apple aduce îmunătăţiri în privinţa procesorului şi a altor componente, precum camera, între modele.

De asemenea, compania americană ar urma să prezinte şi noua versiune a sistemului de operare iOS aproximativ la mijlocul acestui an, au declarat surse.

×
Subiecte în articol: Apple iphone gadget
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close