Apple reduce cu 30% preţurile la iPhone

06 Sep 2007   •   09:59
Apple reduce cu 30% preţurile la iPhone
Grupul american Apple a redus, miercuri, cu 200 de dolari preţul de comercializare al popularului telefon mobil iPhone în încercare de a impulsiona vânzările şi a introdus pe piaţă iPod Touch, ultimul model din familia media playerelor iPod. Modelul iPhone cu o memorie de 8-gigabyte va costa de acum înainte 399 de dolari, adică cu 30 la sută mai ieftin comparativ cu preţul care l-a avut atunci când a debutat pe piaţă în 29 iunie anul curent. În schimb, modelul cu o memorie de 4-gigabyte, care s-a vândut până acum cu 499 de dolari, va fi scos treptat din producţie.

Directorul executiv de la Apple, Steve Jobs, a anunţat că firma pe care o conduce urmează să depăşească pragul de un milion de telefoane iPhone vândute pe piaţa din SUA până la finele lunii septembrie. Reducerea dramatică a preţurilor, la mai puţin de trei luni de la introducerea pe piaţă a produsului, este o mişcare suprinzătoare din partea celor de la Apple, care de obicei menţin preţurile constante chiar dacă îmbunătăţesc produsul prin adăugarea unor noi caracteristici şi oferă reduceri doar când produsul intră în faza de maturitate.

De asemenea, Apple a introdus miercuri pe piaţă iPod Touch, ultima versiune a media player-ului iPod care încorporează tehnologia touch-screen promovată de iPhone şi oferă în plus posibilitatea de a descărca melodii direct. iPod Touch va avea un preţ de comercializare de 299 dolari pentru modelul cu o capacitate de 8-gigabyte şi un preţ de 399 dolari pentru modelul cu o capacitate de 16-gigabyte.

Rompres

Parteneri
x close