Antena 3 CNN High Tech Apple vrea să excludă aplicaţia YouTube de pe iPhone şi iPad

Apple vrea să excludă aplicaţia YouTube de pe iPhone şi iPad

Apple vrea să excludă aplicaţia YouTube de pe iPhone şi iPad
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    07 Aug 2012   •   10:23

Apple vrea să retragă aplicaţia YouTube de pe iPhone şi iPad odată cu următoarea versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile, iOS 6, subliniind divergenţele tot mai profunde dintre producătorul de electronice şi Google.

Compania a anunţat că licenţa pe care o deţine pentru YouTube a expirat, astfel că aplicaţia nu va mai fi inclusă în următoarea versiune a sistemului de operare, transmite WSJ.com.

Platforma iOS 6, care va fi lansată publicului cel mai probabil în această toamnă, este deja utilizată de către dezvoltatorii de software.

Aplicaţia YouTube a fost dezvoltată de Apple pe baza unei licenţe de la Google şi este inclusă pe iPhone încă din 2007, de la lansarea primului model al familiei de smartphone-uri.

Apple a precizat că Google pregăteşte propria aplicaţie YouTube pentru iOS, care va fi disponibilă pe iPhone şi iPad prin App store.

Relaţia dintre Apple şi Google a devenit tot mai tensionată după lansarea sistemului de operare Android. Smartphone-urile şi tabletele bazate pe Android sunt până acum singurii competitori reali ai iPhone şi iPad, însă Microsoft şi Nokia încearcă să-şi facă loc pe piaţă cu dispozitive construite pe sistemele de operare Windows şi Windows Phone.

Apple vrea să înlocuiască, în următorul său sistem de operare, serviciul de hărţi al Google cu unul propriu, după mai mulţi ani de investiţii în dezvoltarea unui concurent pentru Google Maps.

×
Subiecte în articol: Apple iphone iPad
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close