Antena 3 CNN High Tech Apple vrea să salveze tabletele iPad cu ajutorul vârstnicilor

Apple vrea să salveze tabletele iPad cu ajutorul vârstnicilor

Apple vrea să salveze tabletele iPad cu ajutorul vârstnicilor
03 Mai 2015   •   13:16

Declinul vânzărilor de iPad-uri ar putea fi oprit. Apple spune că a găsit o soluţie. A început să livreze tablete vârstnicilor. Apple a încheiat un parteneriat cu IBM şi Japan Post pentru ca 5 milioane de iPad-uri să ajungă în posesia unor seniori japonezi până în 2020.

Tim Cook a făcut anunţul în această săptămână într-un eveniment organizat special în acest scop, el explicând că programul va ajunge şi în multe alte ţări în care guvernele se confruntă cu problema îmbătrânirii populaţiei şi creşterea costurilor cu asistenţa medicală. Dispozitivele iPad vor fi prevăzute cu o serie de aplicaţii dezvoltate de IBM destinate bătrânilor, cum ar fi funcţii de comunicare şi aplicaţii medicale şi de monitorizare a stării de sănătate.

Anunţul a fost făcut la câteva zile după ce Apple a raportat o scădere de 29% a vânzărilor de iPad-uri, la 12,6 milioane de unităţi, în trimestrul doi fiscal încheiat la 31 martie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Scăderea a marcat al optulea declin trimestrial consecutiv al livrărilor de tablete iPad, de la 19,5 milioane de unităţi în al doilea trimestru din 2013, contrastând cu cre?terea vânzărilor de iPhone-uri.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close