Antena 3 CNN High Tech Aromoterapie pe telefon, noua găselniţă a japonezilor

Aromoterapie pe telefon, noua găselniţă a japonezilor

Aromoterapie pe telefon, noua găselniţă a japonezilor
14 Apr 2008   •   16:06

Aveţi chef de puţină aromoterapie? Compania japoneză NTT Communications lucrează la un serviciu de telefonie ciudat, bazat pe aromoterapie, care va fi disponibil undeva în 2009. Un dispozitiv de sine stătător, care seamănă cu o mică urnă, are 16 cartuşe parfumate care pot amesteca esenţele de bază pentru a creea 200 de arome diferite.

Utilizatorii pot folosi apoi telefoanele mobile pentru a trimite reţete către dispozitiv prin infraroşu. Odată amestecate, parfumurile unice sunt eliberate în aer, creând o atmosferă relaxantă pentru utilizator. Un număr de reţete sunt deja disponibile pe un site al NTT, numit I-mode, însă utilizatorii îşi pot crea şi singuri parfumurile.

Care este rostul acestui dispozitiv? NTT crede că parfumurile reprezintă viitorul pas în tehnologia comunicaţiilor. Compania vede un viitor în care utilizatorii pot face schimb de email-uri cu arome parfumuri ataşate, sau să privească videoclipuri pe telefon într-o atmosferă înmiresmată. Dispozitivul va costa în jur de 200 de dolari, iar o reîncărcare a cartuşelor în jur de 16 dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close