Antena 3 CNN High Tech Astronauţii au băut pentru prima dată apă reciclată din propria urină (VIDEO)

Astronauţii au băut pentru prima dată apă reciclată din propria urină (VIDEO)

Astronauţii au băut pentru prima dată apă reciclată din propria urină (VIDEO)
Sursa foto: Astronauti
22 Mai 2009   •   20:34

Echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale a inaugurat noul sistem de purificare a apei printr-un toast mai puţin obişnuit. Ei au dat ?noroc? cu recipientele din care au băut pentru prima oară propria urină reciclată, a anunţat NASA. Sistemul de reciclare, numit ?Water Recovery System? a costat 250 de milioane de dolari.

Sistemul colectează urina, transpiraţia şi umezeala din atmosferă, pe care apoi le transformă în apă potabilă. Punerea în funcţiune a acestui sistem este un pas înainte către dublarea numărului membrilor echipajului de pe Staţia Spaţială, care e prevăzută pentru sfârşitul lunii mai. ?A fost ceva ce ţine de science-fiction?, a declarat inginerul de zbor Mike Barratt. ?Toată lumea vorbea despre filtrarea apei printr-un sistem închis, dar nimeni nu o mai făcuse înainte. Iată că astăzi luăm prima înghiţitură de apă reciclată?, a adăugat el.

?Are un gust grozav?, a spus el colegilor de pe Pământ, dar a adăugat în glumă că ar trebui distribuită în sticle, etichetate cu avertismentul că ar trebui băută ?numai când apa adevărată se află la mai mult de 200 de mile distanţă?.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Statia Spatiala Internationala
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close