Antena 3 CNN High Tech Atac asupra unui site matrimonial militar: Au sustras date personale şi peste 170.000 de email-uri

Atac asupra unui site matrimonial militar: Au sustras date personale şi peste 170.000 de email-uri

Atac asupra unui site matrimonial militar: Au sustras date personale şi peste 170.000 de email-uri
Sursa foto: Foto: freehindu.com
28 Mar 2012   •   18:50

Grupul de hackeri LulzSec Reborn este din nou în atenţie după ce a anunţat că a „atacat“ un website matrimonial utilizat exclusiv de cadre militare americane, informează Russia Today.

Potrivit anunţului făcut de gruparea de hackeri pe site-ul pastebin.com, LulzSec Reborn a obţinut 170,937 de email-uri ale cadrelor militare ;i datele personale ale acestora de pe website-ului MilitarySingles.com, printre ele găsindu-se domenii de mail ca @us.army.mil, @carney.navy.mil,  @greatlakes.cnet.navy.mil, @microsoft.com etc.

Militarysingles.com este un website unde soldaţii americani celibatari pot socializa unii cu ceilalţi. Ca răspuns la atacul cibernetic, site-ul a activat o serie de proceduri de securitate, potrivit directorului executiv al companiei deţinătoare, Robert Goebel. El a precizat că site-ul are 140.000 de conturi.

„Sunt dubii serioase în privinţa existenţei unui asemenea atac“, a adăugat Goebel.

LulzSec, care este o ramură a colectivului de hackeri Anonymous, a suferit o lovitură majoră după ce mai mulţi activişti din cadrul său au fost arestaţi. Membrii grupului ar fi fost trădaţi de hector Xavier Monsegur, cunoscut sub pseudonimul Sabu, care a cooperat cu FBI.

În ciuda afirmaţiilor FBI, care susţine că a decapitat gruparea de hackeri, Anonymous a anunţat că această mişcare nu va avea nici un efect din moment ce LulzSec este mort de mult timp.


×
Subiecte în articol: email hackeri Anonymous
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close