Antena 3 CNN High Tech Atac cibernetic de amploare: 18 milioane de mailuri din Germania, piratate

Atac cibernetic de amploare: 18 milioane de mailuri din Germania, piratate

Atac cibernetic de amploare: 18 milioane de mailuri din Germania, piratate
Sursa foto: Foto: outsidethebeltway.com
de M.Z.    |    04 Apr 2014   •   11:58
Autorităţile germane investighează piratarea a 18 milioane de parole ale unor adrese e-mail, dintre care circa trei milioane aparţin unor cetăţeni germani, a anunţat joi publicaţia Der Spiegel în ediţia on-line, informează Agerpres.
 
Distribuţia exactă pe ţări a acestor conturi de e-mail este greu de determinat, având în vedere că multe dintre adrese au extensia internaţională ".com".
 
Acest atac cibernetic îl depăşeşte ca amploare pe cel detectat la sfârşitul anului trecut de Oficiul federal german pentru securitatea tehnologiilor informaţiei (BSI), care a anunţat în ianuarie furtul a 16 milioane de parole ale unor conturi e-mail. 
 
Acest organism a pus atunci la dispoziţia utilizatorilor un instrument on-line pentru a verifica dacă adresele lor se numără printre cele afectate. De asemenea, BSI i-a sfătuit atunci pe utilizatori să-şi schimbe parolele, îndeosebi pe reţelele de socializare, precum Facebook, sau site-uri comerciale, precum Amazon, pentru a preîntâmpina orice escrocherie, mai ales dacă folosesc pe astfel de site-uri parole identice cu cele ale adreselor de e-mail.
 
Potrivit autorităţilor judiciare germane, conturile afectate de ultimul atac cibernetic au fost create recent şi unele sunt folosite la ora actuală pentru activităţi ilegale, cum ar fi trimiterea masivă de spamuri.

×
Subiecte în articol: atac cibernetic Germania
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close