Antena 3 CNN High Tech Atac cibernetic de proporţii la FBI. Hackerii ar fi sustras milioane de conturi Apple

Atac cibernetic de proporţii la FBI. Hackerii ar fi sustras milioane de conturi Apple

Atac cibernetic de proporţii la FBI. Hackerii ar fi sustras milioane de conturi Apple
Sursa foto: Foto: techi.com
de N.B.    |    05 Sep 2012   •   09:04

FBI se confruntă cu o problemă de securitate. Instituţia a fost ţinţa unui atac cibernetic. Hackerii susţin că au sustras informaţii importante dintr-un laptop al Biroului.

Piraţii Internetului ar fi furat din laptopul unui angajat FBI circa 12 milioane de conturi de la Apple, relatează Daily Mail.

După anunţul făcut de hackerii de la AntiSec, toate publicaţiile internaţionale au început să-şi pună aceeaşi întrebare: “Ce făcea FBI cu 12 milioane de conturi ale utilizatorilor Apple?”

Pentru a convinge lumea de veridicitatea anunţului lor, cei de la AntiSec au publicat pe internet 1 milion de conturi Apple dintre cele furate.

Reprezentanţii FBI au publicat pe contul de oficial de Twitter al instituţiei un mesaj în care au negat existenţa conturilor respective, arată Wired.com.

Într-o declaraţie oficială, FBI a infirmat faptul că datele utilizatorilor companiei Apple au fost extrase de hackeri dintr-un computer care aparţine Biroului, informează ITProPortal.

"FBI este conştient de rapoartele care pretind că un laptop FBI a fost compromis, expunând date private din conturile utilizatorilor Apple. (...) La acest moment nu există niciun fel de dovezi care să indice că laptopul FBI a fost compromis sau că FBI ar fi încercat să obţină sau ar fi deţinut aceste date", se arată în declaraţie.

Hackerii Anonymous au tratat declaraţia FBI ca pe un semn că au mers direct la ţintă, şi au avertizat Biroul  pe Twitter să nu nege prea multe pentru că deţin 3TB de date şi "distracţia încă nu a început".

Specialiştii în securitate IT susţin că totul nu este decât o mişcare de relaţii publice a grupării Anonymous şi, cel mai probabil, hackerii sunt mult mai interesaţi să facă de ruşine FBI decât să pună în pericol utilizatori nevinovaţi.

 


 

×
Subiecte în articol: FBI Securitate hackeri atac cibernetic
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close