Antena 3 CNN High Tech Atac de tip phishing asupra clienţilor Piraeus Bank

Atac de tip phishing asupra clienţilor Piraeus Bank

Atac de tip phishing asupra clienţilor Piraeus Bank
25 Iun 2008   •   10:31

Clienţii Piraeus Bank au primit o veste proastă marţi, fiind înştiinţaţi printr-un mesaj, aparent trimis de angajaţii băncii, că au ?3 rate restante la linia de credit cu ipoteca CASAcum?. Într-un comunicat de presă remis Antena3.ro, conducerea Piraeus Bank a precizat că ?banca nu este implicată în acest proces de e-mailing?, fiind vorba despre un mesaj de tip phishing.

Mai mult, Mădălina Nistor, PR Manager la Piraeus Bank, ne-a informat că mesajele electronice au fost trimise în numele băncii către mai mulţi cetăţeni, fie că erau sau nu clienţi ai Piraeus Bank. ?Banca recomandă celor care au primit un asemenea e-mail să ignore mesajul şi să nu dea curs cererilor care prevăd dezvăluirea codului de acces şi a PIN-ului pentru accesarea serviciul Piraeus Online Banking?, se arată în comunicat.



În mesajul trimis de la adresa [email protected], clienţilor le era adus la cunoştinţă că ?la data de 25/06/2008 aveţi o datorie restantă faţă de banca Piraeus Bank în valoare de 2,452.90 EUR (...), rezultând din nerespectarea obligaţiilor din contractul de credit încheiat cu Piraeus Bank?. Clienţii erau apoi informaţi că în cazul neîndeplinirii obligaţiilor contractuale, ?banca este în drept să declare scadenţa anticipată a creditului?.

În final era postat un link prin care clienţii erau invitaţi să contacteze Piraeus Bank ?privind linia de credit cu ipotecă?. Adresa nu avea însă nicio legătură cu Piraeus Bank, în urma accesării link-ului cu adresa http://trainermentor.com/ cetăţenii fiind redirecţionaţi către un alt site. Aici erau solicitate datele de conectare la serviciul Piraeus Online Banking.



Odată conectaţi (n.r. datele introduse putea fi şi fictive), clienţii erau rugaţi să completeze un formular ?pentru a nu declara scadenţa anticipata a creditului?, urmând ca apoi un operator Piraeus Bank să îi contacteze în cel mai scurt timp. Printre datele cerute în formular se regăseau şi Codul Numeric Personal, Numărul cardului, Codul de verificare al cardului, data expirării cardului şi, bineînţeles, PIN-ul.

Antena3.ro

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close