Antena 3 CNN High Tech Atenţie la aplicaţiile de pe Facebook. Numărul aplicaţiilor malware a crescut cu 40%

Atenţie la aplicaţiile de pe Facebook. Numărul aplicaţiilor malware a crescut cu 40%

Atenţie la aplicaţiile de pe Facebook. Numărul aplicaţiilor malware a crescut cu 40%
Sursa foto: Foto: trendsupdater.com
09 Mar 2011   •   21:49

Dacă nu eşti pe Facebook, nu exişti! Succesul reţelei de socializare nu a fost însă ignorat nici de infractorii cibernetici. În ultimele luni, pe Facebook, numărul aplicaţiilor care au  a crescut alarmant.

 
Facebook a devenit, odată cu succesul internaţional, un mediu propice pentru activitatea hackerilor. Pe site-ul de socializare apar din ce în ce mai multe aplicaţii de tip malware, care strâng informaţii confidenţiale de pe conturile utilizatorilor şi le redirecţionează că site-uri cu conţinut maliţios.
 
Cele mai răspândite astfel de aplicaţii sunt cele de genul celei care promite să redea vechea temă de Facebook, celei care solicită validarea profilului personal pentru a evita ştergerea lui sau celebrei aplicaţii care pretinde că îţi dezvăluie admiratorii secreţi. 
 
Pentru a vă proteja de aceste atacuri, specialiştii recomandă să evitaţi aplicaţiile care vă solicită să faceţi diverse acţiuni şi pun la dispoziţie o aplicaţie care analizează elementele legate de profilul personal şi vă avertizează când există pericole.

 

×
Subiecte în articol: aplicatii Facebook malware
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close