Antena 3 CNN High Tech ATI Radeon HD 5670, o nouă placă video cu Eyefinity multi-display prezentată la Bucureşti în premieră europeană (FOTO)

ATI Radeon HD 5670, o nouă placă video cu Eyefinity multi-display prezentată la Bucureşti în premieră europeană (FOTO)

ATI Radeon HD 5670, o nouă placă video cu Eyefinity multi-display prezentată la Bucureşti în premieră europeană (FOTO)
14 Ian 2010   •   15:06
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // AMD a prezentat oficial joi, la Bucureşti, placa video ATI Radeon HD 5670, cea mai nouă din seria 5000, care suportă Microsoft DirectX 11, tehnologia Eyefinity multi-display, (ceea ce înseamnă că poate "susţine" până la trei monitoare în acelaşi timp, la rezoluţia maximă 7680x1600), şi, nu în ultimul rând, optimizează experienţa oferită de noul SO Microsoft Windows 7. România este prima din EMEA (Europe, the Middle East and Africa) în care s-a lansat această nouă unitate grafică, mai mult, a fost prezentată înaintea lansării oficiale care are loc la ora 03:00 GMT în Dubai. Preţul anunţat pentru ATI Radeon HD 5670 este de 90 de euro.



PRIMA PLACĂ VIDEO DIN SERIA 5000 ACCESIBILĂ CA PREŢ

"Aceasta este prima placă video din seria 5000 accesibilă în privinţa preţului. În următorii ani vom schimba felul în care jucăm şi în care utilizatorul foloseşte calculatorul", a declarat Bertrand Coquard, Sales Manager ATI Chipsets EMEA, prezent la Bucureşti special pentru lansarea noii plăci video ATI.



ATI Radeon HD 5670 are o putere de până la 620 GigaFLOPI (FLoating point Operations Per Second), şi oferă o experienţă fără precedent pentru jocurilor care utilizează DirectX 11, la un preţ de sub 100 de euro. Printre jocurile care rulează folosind noua tehnologie se numără Colin McRae: DiRT 2 (Codemaster), BattleForge (EA Phenomic), S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat (GSC Game World) şi Battlefield: Bad Company 2. Bineînţeles, unitatea grafică suportă şi jocurile care utilizează DirectX 9, DirectX 10, DirectX 10.1 şi OpenGL. Tehnologia ATI Stream măreşte viteza de video transcoding şi îmbunătăţeşte redarea video pentru aplicaţiile de tipul Adobe Flash.



BERTRAND COQUARD: O SINGURĂ PLACĂ VIDEO SUSŢINE ŞI ŞASE MONITOARE

?Funcţionează cu trei sau chiar cu şase monitoare, atât pentru jocuri cât şi în aplicaţiile grafice utilizate în b2b (business to business), totul cu o singură placă video. Nu este nevoie de două unităţi grafice legate prin sistemul CrossFireX?, a explicat Bertrand Coquard.

În unele dintre jocurile cele mai populare din prezent, unitatea grafică ATI Radeon HD 5670 a reuşit să obţină performanţe cu 20 la sută mai bune faţă de competiţie, susţin oficialii AMD.




LIDERI DE PIAŢĂ NU DOAR LA GPU CI LA ÎNTREAGA PLATFORMĂ
?Ne dorim să fim lilderi de piaţă în următorii doi ani, nu doar la GPU ci la întreaga platformă. Poziţia noastră este că utilizatorul final nu trebuie să plătească mai mult pentru aceeaşi tehnologie?, a declarat Bertrand Coquard, Sales Manager ATI Chipsets.

AMD a anunţat recent că a trecut de două milioane de chip-uri grafice DirectX 11 vândute. Pentru mai multe informaţii despre noua placă video ATI Radeon HD 5670 vizitaţi pagina produsului cu un click pe acest link.





ATI HD 5970, CEA MAI RAPIDĂ PLACĂ VIDEO DE PE PLANETĂ

În noiembrie 2009, AMD a anunţat ATI Radeon HD 5970, cea mai puternică placă video de pe planetă pentru utilizatorii desktop-urilor. La vremea respectivă era una dintre primele care suporta Microsoft DirectX 11 şi Eyefinity multi-display.



Radeon HD 5970 are o pereche de GPU-uri Cypress legate pe o singură placă prin PCI Express pentru o putere de aproape 5 TeraFLOPI (FLoating point Operations Per Second), sau 10 TeraFLOPI în cazul unui setup prin sistemul CrossFireX.

Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo imediată cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii!
x close