Antena 3 High Tech Australia dă în judecată Apple pentru că şi-a păcălit clienţii cu iPad3. Tableta nu este funcţională în reţeaua 4G

Australia dă în judecată Apple pentru că şi-a păcălit clienţii cu iPad3. Tableta nu este funcţională în reţeaua 4G

28 Mar 2012   •   10:27
Australia dă în judecată Apple pentru că şi-a păcălit clienţii cu iPad3. Tableta nu este funcţională în reţeaua 4G Foto:cellphonesvideos.com

Autoritatea pentru protecţia consumatorilor din Australia a acuzat Apple de publicitate incorectă pentru noua tabletă iPad 3, compania oferind tuturor clienţilor australieni care au cumpărat produsul opţiunea de a-l returna şi de a primi banii înapoi, transmite Reuters.
   
Compania australiană pentru concurenţă şi protecţia consumatorilor a acţionat Apple în justiţie pentru a determina compania să informeze clienţii că cea de-a treia generaţie a tabletei iPad nu se poate conecta la reţele mobile 4G în Australia din cauza incompabilităţii tehnice.

Conectivitatea 4G, la reţele de a patra generaţie, care oferă viteze mai mari de transfer al datelor, este una dintre caracteristicile cheie ale noului iPad de la Apple.
   
Australia are încă o singură reţea 4G, operată de Telstra, care funcţionează însă pe o frecvenţă 4G diferită de cea a iPad 3.
   
Oficialii australieni au cerut magistraţilor să oblige compania să-şi corecteze mesajele publicitare, să returneze banii clienţilor afectaţi de problemă şi să impună sancţiuni.
   
Avocatul companiei Apple, Paul Anastassiou, a declarat la tribunal că vor transmite tuturor clienţilor australieni care au cumpărat iPad 3 email-uri în care va oferi returnarea integrală a banilor plătiţi pentru produs.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close