Antena 3 CNN High Tech Autobuzul viitorului, proiectat de chinezi: Va trece pe deasupra maşinilor şi va funcţiona cu energie solară (FOTO)

Autobuzul viitorului, proiectat de chinezi: Va trece pe deasupra maşinilor şi va funcţiona cu energie solară (FOTO)

Autobuzul viitorului, proiectat de chinezi: Va trece pe deasupra maşinilor şi va funcţiona cu energie solară (FOTO)
Sursa foto: Foto: huffingtonpost.com
03 Aug 2010   •   18:15

Chinezii susţin că au descoperit o modalitate eficientă şi inedită de a proteja mediul şi, în acelaşi timp, de a decongestiona traficul. Compania Shenzhen Huashi Future Parking Equipment intenţionează să construiască un autobuz special. Mai exact, este vorba despre un vehicul mult mai înalt decât cele tradiţionale pe sub care vor putea circula maşinile.

Potrivit Huffington Post, autobuzul a fost proiectat pentru a semăna cu un metrou care va circula peste celelalte maşini aflate în trafic. Autobuzul, cu o înălţime cuprinsă între 4 şi 4,5 metri, va dispune de două nivele.autobuz_3_492

Autobuzul  va funcţiona cu ajutorul energiei solare şi va putea transporta până la 1.400 de pasageri într-o singură cursă, fără a fi condiţionat de traficul rutier.

autobuz_2_491

Costurile întregului proiect, care include şi construirea a 40 de kilometri de cale ferată specială, se ridică la aproximativ 75 de milioane de dolari. Autobuzul viitorului, susţin constructorii chinezi, ar putea reduce cu până la 30% blocajele din trafic.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: China energie solara autobuz
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close