Antena 3 High Tech Avertisment teribil: Trebuie să ne pregătim pentru un atac cibernetic catastrofic

Avertisment teribil: Trebuie să ne pregătim pentru un atac cibernetic catastrofic

de S.T.    |    01 Sep 2015   •   21:58
Avertisment teribil: Trebuie să ne pregătim pentru un atac cibernetic catastrofic

Lumea trebuie să se pregătească pentru a face față unui posibil atac terorist cibernetic cu consecințe catastrofice, avertizează Eugene Kaspersky, patronul companiei de securitate informatică rusești Kaspersky Lab, relatează marți agenția EFE, potrivit Agerpres. 

În ultimii ani a crescut numărul acestui nou tip de atacuri, ce pot fi conduse atât de grupări teroriste, cât și de organizații mafiote sau alte grupări infracționale, astfel că la nivel internațional se impune o sporire a măsurilor de securitate cibernetică, a indicat expertul rus în interviul acordat în timpul unei reuniuni a analiștilor de securitate cibernetică din America Latină, organizată de compania sa în Chile.

El a amintit atacul cibernetic rusesc executat în anul 2007 asupra Estoniei ca represalii pentru mutarea unui monument al soldaților sovietici, cel american din anul 2010 împotriva instalațiilor nucleare iraniene, precum și recentul atac foarte sofisticat asupra rețelei de calculatoare a Bundestagului (parlamentul german), acesta din urmă provenind cel mai probabil tot din Rusia.

Expertul rus a vorbit și despre posibilitatea ca "arma cibernetică" să fie folosită în unele conflicte minore dintre state, dar consideră foarte puțin probabil un "război cibernetic mondial", care dacă totuși ar izbucni ar avea consecințe "dezastruoase".Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close