Antena 3 CNN High Tech Avertismentul experților: Un nou atac informatic major ar putea fi iminent

Avertismentul experților: Un nou atac informatic major ar putea fi iminent

Avertismentul experților: Un nou atac informatic major ar putea fi iminent
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Mai 2017   •   13:54

Un nou atac cibernetic major ar putea fi iminent, după ce aproximativ 130.000 de sisteme informatice din peste o sută de ţări au fost afectate vineri de un val de atacuri, avertizează mai mulţi experţi, care sunt de părere că un astfel de incident s-ar putea produce chiar luni, notează BBC News online.

Un tânăr cercetător britanic, cunoscut drept MalwareTech, care în mod accidental a găsit o soluţie de oprire a atacului cibernetic de vineri, estimează că "un nou (atac informatic) va fi lansat (...) foarte probabil chiar luni".

MalwareTech, care a dorit să rămână anonim, a anunţat sâmbătă că a descoperit în mod accidental că înregistrarea unui nume de domeniu web folosit de virusul de tip malware WannaCry va stopa răspândirea acestuia.

"L-am oprit pe acesta, însă altul va mai fi lansat şi nu va putea fi oprit", a avertizat cercetătorul, care a indicat că hackerii ar putea actualiza codul virsului pentru a elimina breşa folosit de el pentru a stopa răspândirea acestuia.

"Versiunea 1 a WannaCrypt a putut fi oprită, însă cel mai probabil în versiunea 2.0 această eroare va fi eliminată", a adăugat MalwareTech, care a recomandat utilizatorilor să-şi actualizeze cât mai rapid sistemele de operare.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: avertisment experti atac
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close